Behandelaanbod

Behandeling van milde tot matig ernstige psychische klachten:

Onder andere angstklachten, somberheidsklachten, burn-out/ overspanning, rouw, levensfaseproblematiek.

Behandeling van Hoofdpijn en Migraine:

Het hebben hoofdpijn of migraine kan een sterke wissel trekken op het dagelijks leven. Je wilt van alles, maar wordt belemmerd door de hoofdpijn. Soms heb je het idee dat je dubbel wordt gestraft; zowel door de hoofdpijn als door het feit dat je niet in staat bent om de activiteiten te ondernemen die je zou willen. Dat vraagt om aanpassing. Door mijn jarenlange ervaring met het coachen van mensen met hoofdpijnklachten, heb ik gezien dat het zinvol is om te kijken met welke aanpassingen in het dagelijks functioneren u uiteindelijk meer mogelijkheden heeft. Daarmee krijgt u meer regie over uw leven met hoofdpijn.

Behandeling van psychische klachten rondom zwangerschap en beginnend ouderschap

De wens om een kind te krijgen kan je volledig in beslag nemen. Het lijkt wel of je leven enkel hier om draait, waardoor al het andere verbleekt of minder waarde krijgt. Je vraagt je af of het ooit zal lukken om zwanger te worden. En mocht het niet lukken, of je dan nog gelukkig kunt zijn.

Beginnend ouderschap is als het leren van een nieuwe taal: je voelt je onzeker in de omgang met je baby en weet soms niet wat je moet doen of welke keuzes je moet maken. Daarnaast heeft je leven een andere invulling gekregen, alles draait om je kind. Zal je ooit nog tijd voor jezelf krijgen? Je voelt je weleens schuldig omdat je niet echt van je moederschap lijkt te genieten, ook al houd je zielsveel van je kind.

Als psycholoog en moeder heb ik ervaring met de last die de wens tot zwangerschap en de zwaarte van beginnend ouderschap met zich kunnen meebrengen. Er lijkt nog een taboe te bestaan rondom het openlijk uitkomen voor je twijfels en het gegeven dat het hebben van een jonge baby echt niet altijd leuk is. Praten met een psycholoog kan dan helpen.

Groepsgewijze Intervisiebegeleiding van POH-GGZ

Ik bied 6 -wekelijkse intervisie aan praktijkondersteuners van de huisarts op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Tijdens de bijeenkomst is er o.a. aandacht  voor persoonlijke thema’s binnen je functie (strubbelingen, maar ook successen) en is er ruimte voor het bespreken van casuïstiek.